Workshops

Voor onze sportieve workshops kijk bij woofsports!

Actief en anders met onze Woof aan de wandel

DSC_0014Dagelijks laten we onze hond uit in het park of het bos. We proberen te variëren door een andere route te kiezen of door naar een losloopgebied te gaan. Het kan ook anders!

 

Volgens het concept van actief met inzicht (www.actiefmetinzicht.nl) biedt WoofTown een workshop aan waarbij we met de hond naar het bos gaan en laten zien dat ook de dagelijkse wandeling ook leuker kan zijn voor zowel hond als baas.

 

We gaan samen op ontdekkingsreis. Door kleine veranderingen aan te brengen in de wandeling zult u merken dat de samenwerking met de hond veel beter en leuker zal worden. Één ding is zeker: de dagelijkse wandeling zal nooit meer hetzelfde zijn! De wandelingen zijn overigens aangelijnd.

Balans en Coördinatie

DSC_0273Tijdens deze workshop werken we aan het volgende:

  • Spieropbouw voor de hond (vanaf 10 maanden);
  • Creëren van zelfvertrouwen bij de hond;
  • Zelfbewustzijn van zijn/haar lijf (“Oh, ik heb 4 poten!”);
  • Springtechniek verbeteren bij de sporthond;
  • Verbeteren van gangwerk en voorkomen van blessures;
  • Teamwork!

 

We werken tijdens deze workshop met name met cavaletti’s en balanseieren.

Kind en hond

DSC_0194Tijdens deze workshop gaan we de hond leuke trucjes aanleren en spelletjes spelen. Daarnaast zal er ook een leerzaam component inzitten waarbij er spelenderwijs informatie wordt gegeven over hoe om te gaan met honden, niet alleen de eigen hond. Wat moet ik doen als de hond te wild wordt of gaat happen?
Natuurlijk komt deze workshop met de nodige lekkers in de pauze.

Woofpuzzels

DSC_0069Bij woofpuzzels dagen we de hond mentaal uit door middel van verschillende puzzels die de hond dient op te lossen. Dit kan variëren van snuffelkleden tot zoekwerk.

Dogdance

DSC_0068Tijdens deze workshop leren we de hond de basis bewegingen binnen de dogdance. Op het einde zal het je verbazen dat je zelfs een korte routine kan dansen met je hond.

Snuffelen aan speuren en geurdetectie

We geven bij WoofTown 2 ‘neus’ workshops speuren en een workshop geurdetectie.

Tijdens deze workshops leer je de elementen van speuren en zoeken. Wat is nou het verschil. Tevens zal dit gedemonstreerd worden in de praktijk.

Deze workshops zijn ideaal als je twijfelt of jij of de hond het wel leuk zal vinden en/of wat je graag wil doen, speuren of geurdetectie.

Workshops op locatie!

WoofTown verzorgt ook workshops op locatie. Informeer naar de mogelijkheden.

Data en tijden

Voor data voor de workshops zie de agenda rechts onderin en/of onze facebook pagina. Staat jouw workshop er niet bij? Neem dan contact met ons op