Omdat iedere hond en mens uniek is geven wij de voorkeur aan coaching zodat we u doelgerichter kunnen begeleiden, coachingslessen zijn dagelijks in te plannen!

Puppycursus

De puppycursus bij WoofTown is geen standaard training maar gericht op opvoeding en contact maken met de baas. Tijdens de les zijn jullie vrijwel continue bezig met oefeningen afkomstig uit meerdere takken van de hondensport gecombineerd met gedragstherapie. Zo leert de pup zelfbeheersing, de basiscommando’s uit de gehoorzaamheid, gecoördineerd bewegen door middel van balans & coördinatie training en spelenderwijs contact maken met de baas door samen oefeningen te doen.
Tijdens de les ben je met name aan het werk met de hond, dus niet stil staan terwijl je één voor één een oefening doet. Er zal ook ruime theorie achtergrond worden gegeven over het gedrag van de hond en zijn lichaamssignalen. Dit doen we tijdens de les maar ook tijdens onze theorie avond, die vrij toegankelijk is voor onze cursisten.
Bij inschrijving krijgt men een puppy informatie pakket mee waarin de oefeningen en basis informatie voor de puppy eigenaar uitgebreid beschreven staat. Ook buiten de lessen staan wij klaar voor uw vragen over de pup via de mail.
Onze puppy’s trainen met slecht weer altijd binnen.

 

Pubercursus

Tijdens de pubercursus gaan we verder aan de slag met het opvoeden van de hond. De hond komt in zijn puberteit en gaat zijn wereld verder verkennen, dat kan best de nodige frustraties bij de baas opleveren. Opeens luistert hij minder, komt minder snel terug en begint weer te trekken aan de riem. Tijdens deze cursus gaan we hiermee aan de slag,
Ook voor de pubercursisten is er een uitgebreid informatiepakket die men meekrijgt bij de eerste les.

 

Gehoorzaamheid voor gevorderden

Voor degene die een stapje verder willen met gehoorzaamheid. Tijdens deze cursus werken we onder andere aan apporteren, sorteren, sturen naar plaats, af en blijf uit zicht etc.

 

Funcursus

Gedurende 5 trainingen kan je iedere keer kennis maken met een andere hondensport; treibball, balans & coördinatie, zoekwerk, hoopers en dogdance.

 

Korte trainingen

– Eet je hond veel van de straat?
– Komt hij niet wanneer je hem roept?
– Trekt de hond veel aan de riem?

Wil je graag met 1 van deze problemen gericht aan de slag? Schrijf je dan in voor een korte specialisatie cursus. Wij beiden gedurende het jaar korte specialisatie cursussen aan van 4 trainingen. Vier weken lang train je een specifiek probleem. Tijdens de les krijg je handvatten mee om thuis te oefenen

 

Gedragscursus

Voor de honden die erg reageren op hun omgeving (reactieve honden) waaronder honden die net wat meer aandacht nodig hebben in de samenwerking met hun baas vanwege herplaatsing en/of uit het buitenland komen hebben we een speciale cursus. Tijdens dit uur werken we met kleine groepen (maximaal 4). Vooraf plannen we een privéles in zodat het gedrag van de hond ingeschat kan worden. Daarna volgen er 4 groepslessen* waarin er gewerkt wordt aan persoonlijke doelen. Deze lessen wordt gegeven door een psycholoog/gedragstherapeut waardoor zowel baasje als hond optimaal begeleid kan worden.
*mits geschikt voor groepsles, dit zal in overleg gebeuren.

 

Rally-O(bedience)

Rally-O is een sport waarbij worden uitgevoerd in een parcours dat qua vlotheid en spanning doet denken aan agility/behendigheid.

Voorwaarde om deze sport te kunnen beoefenen is dat de hond kennis heeft van een aantal gehoorzaamheidscommando’s en onder appèl staat. Rally-O is aantrekkelijk voor diverse rassen; formaat maakt daarbij niet uit. Ook diverse kruisingen zijn in deze tak van sport zeer actief.

Het basisrepertoire bestaat uit vijftig deels samengestelde gehoorzaamheidsoefeningen. Zoals volgen in diverse tempi en met richtingverandering en wendingen, sprongen, halt houden, zitten en voorroepen. Afhankelijk van het niveau worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.
In Rally-O loopt een deelnemer in zijn eigen tempo een parcours dat is samengesteld door de keurmeester. Dit parcours bestaat uit genummerde houders met hierin bordjes waarop de uit te voeren oefeningen staan zowel in tekst als symbolen. Het aantal uit te voeren oefeningen ligt tussen de 10 en 20, afhankelijk van de klasse waarin de deelnemer uitkomt. De kunst is het om dit parcours zo vloeiend mogelijk in volgorde af te leggen. De hond moet plezier hebben en tonen in het werken en de geleider mag de hond daartoe aanmoedigen, prijzen en belonen. Bij WoofTown geven we Rally-O met een grote fun factor.
(Bron: Raad van Beheer)

Geurdetectie cursus

Bij deze cursus leert u de hond te zoeken naar een specifieke geur, zoals tabak, thee of geld. Tijdens het zoeken zal u leren om goed naar de hond te kijken, wanneer heeft ie geur, wat ervaart de hond.

Speurcursus

Tijdens deze cursus leert de combinatie (hond en eigenaar) een spoor te volgen die door een spoorlegger (nabootsing vermist persoon) is gelegd.
Zowel Geurdetectie als speurcursus kan als privéles worden afgenomen.