Over Wooftown

DE PLAATS VOOR U EN UW HOND

Bij WoofTown werken we aan opvoeding en streven naar een gezonde hechting tussen mens en hond.
Wij trainen uw hond samen met u als baas zijnde!

Wij onderscheiden ons door de unieke trainingen en leuke workshops.

Jessica
Eigenaar
INSTRUCTEUR
PSYCHOLOOG/GEDRAGSTHERAPEUT

Mijn naam is Jessica (1981) en heb een beagle Tommy (2011). Beagles staan erom bekend dat ze eigenwijs en zelfstandig zijn, iets wat ik in het begin alleen maar prettig vond. Inmiddels hadden wij onze weg gevonden richting het reddingswerk en die eigenschappen kwamen goed te pas in het werk. Het echte contact tussen hem en mij miste ik echter. Door veel te ondernemen, mee te lopen met anderen en creatief kijken naar mijn training met hem kan ik nu met trots zeggen dat ik een hele leuke vrolijke en opgevoede hond heb. Ik kan niet wachten om andere baasjes dezelfde ervaring te geven.
Gedrag heeft mij altijd gefascineerd, als psycholoog zijnde weet ik wat het effect kan zijn van onze gevoelens en emoties op ons dagelijks leven maar ook wat voor effect dit kan hebben op onze hond. In mijn lessen kijk ik dus niet alleen naar de hond maar train ik de combinatie baas-hond.
Met mijn eigen hond doe ik veel Balans & Coördinatie, speuren en geurdetectie. Mijn tweede passie is sport, zowel met als zonder hond, en ben ik gecertificeerd sportinstructeur/personal trainer. WoofTown’s WoofSports biedt meerdere mogelijkheden aan om lekker te sporten met hond waaronder steppen en bootcamp.

jessica@wooftown.nl

Anna
INSTRUCTEUR
GEDRAGSTHERAPEUT I.O.

Ik ben Anna (1984) en de gelukkige eigenaar van mijn Australian Shepherd Moos (2013). Moos was en is een droom voor mij die uitkomt. Wat is het een feest om met hem samen te mogen leven en werken. Voordat Moos in mijn leven kwam ben ik jarenlang vrijwilligster geweest bij een dierenasiel waar ik honden uit mocht laten. Ik heb veel van al deze verschillende honden geleerd. Verschillende rassen, karakters en totaal verschillende achtergronden. Eén ding hadden de honden gemeen en dat was dat ze dolgraag samen iets met je wilden ondernemen. Omdat ik wilde leren hoe ik deze honden nog beter kon begeleiden en begrijpen ben ik gestart met de opleiding tot hondengedragstherapeut. Deze verwacht ik in 2016 af te ronden.
De wijze waarop Wooftown werkt sluit aan bij de manier waarop ik zelf met mijn hond omga. Vanuit rust werken aan de band met je hond waardoor je elkaar beter begrijpt en echt gaat samenwerken. Met Moos volg ik zelf ABC training en tijdens de workshops tot ABC instructeur heb ik Jessica leren kennen.
Naast ABC training ben ik dol op outdoor actie, wandelen, de bergen, sneeuw, survival, steppen, suppen... Zolang Moos en ik er beide plezier aan hebben is niets te gek!

anna@wooftown.nl

Kimberly
INSTRUCTEUR

Ik ben Kimberly (1989) en ik heb twee Labradors Mazzel (2007) Faith (2008) en een Alaskan Malamute Shadow (2013). Ik ben op gegroeid tussen de honden en wist toen ik jong was dat ik hier wat mee wou gaan doen. Ik ben daarom een opleiding gaan volgen tot dierverzorger. Ik heb tijdens deze opleiding verschillende taken uit de hondenbranche mogen uit proberen. Ik begon tijdens deze opleiding steeds meer interesse te krijgen in hondengedrag. Daarom ben ik een opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen. Het leuke aan het werken met honden is dat je nooit uit geleerd bent.
Met mijn eigen honden doe ik verschillende cursussen en we doen dit samen met veel plezier. Ik vind het heerlijk om met dit trio samen te werken. En we proberen graag nieuwe dingen uit.
Bij WoofTown geef ik de puppy- en funcursus en de workshops clickeren en fun.

Vrienden van WoofTown

In de visie van WoofTown past “samen weten we meer” en we houden van samenwerken.

Zo hebben wij een aantal samenwerkingspartners in het land waarmee wij veelvuldig samenwerken

Dogpassion

Marjolein Rietkerken is een instructeur in hart en nieren. Buiten een hondenuitlaatservice heeft zij ook een hondenschool in Spijkenisse waar ze onderscheidende cursussen aanbiedt zoals hoopers en geurdetectie. Marjolein werkt samen met Wooftown op het gebied van geurdetectie en Rally-O. Samen bieden we ook de mogelijkheid van workshops op locatie.

Benieuwd naar deze hondenschool en uitlaatservice in regio Rotterdam, neem dan een kijkje op www.dogpassion.nl

Woof@Work

Onze Limburgse collegae Rachelle Huismans en Milko Kurvers organiseren workshops op maat door het hele land. Zij zijn met name bekend door hun hondendenksport en cirkeltraining. Geregeld organiseren we samen een workshopdag.

Aanrader is hun workshop wandelen 2.0 en stadwandelen 2.0 waarbij je een prachtige route door het Limburgs landschap loopt waarbij je tips en trucjes krijgt waardoor het wandelen voor jou en je hond een speciale belevenis wordt. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar je hond en naar een wandeling. www.woofatwork.nl

Dogsports4fun

Judith van Doorn heeft naast haar uitlaatservice het bedrijf dogsports4fun waarbij ze workshops organiseert gericht op gezellig samen bezig zijn met de hond. Zij hanteert dezelfde visie als WoofTown en geeft net zoals ons workshops steppen met de hond en actief in het bos. www.dogsports4fun.nl